Contact

Over ons

Het bedrijf en de mensen van ManualMaster

Werken moet vooral leuk en inspirerend zijn

Aan een goede sfeer bouw je samen. Dat geldt voor collega’s onderling, dat geldt ook voor contacten met klanten en relaties. Openheid, eerlijkheid en een gezonde dosis humor zijn voor ons de bouwstenen om dat te bereiken.

Met meer dan 25 jaar kennis en ervaring en aanhoudende nieuwsgierigheid bepalen wij onze koers. We gaan voor onze klanten en staan voor wat we doen. We leveren goed gereedschap, eenvoudig te bedienen, met oog voor juist die details die kwaliteitsmanagement en documentbeheer zo complex maken.

ManualMaster door de jaren heen

Arjan van der Gouwe De meester

Wie zijn loopbaan start als leraar blijft geboeid door kennisoverdracht. Met veel plezier ben ik dan ook consultant bij ManualMaster en geef ik vanuit onze trainingslocatie in Papendrecht of op locatie bij de klant groepsgewijs of individueel ‘les’ in het gebruik van ManualMaster. Mijn andere typische consultancytaken zijn het inrichten van nieuwe kwaliteitsmanagementsystemen en migratiewerkzaamheden. Buiten dit alles ben ik getrouwd met Ariëtte en hebben we samen drie prachtige kinderen. In mijn vrije tijd ben ik actief lid van de kerkenraad en sport ik veel. In dit alles is het mijn verlangen om, uit liefde tot God, invulling te geven aan Zijn opdracht aan ons: God liefhebben boven alles en onze naaste als onszelf. (Mattheus 22: 37-39)

Mijn specialisaties

 • Project Manager
 • Consulting
 • Training

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Fred Vahlkamp "Als je samen wilt bewegen heeft het individu ruimte nodig"

Fred Vahlkamp is één van de twee initiatiefnemers van ManualMaster. Het bedrijf werd in 1992 opgericht als Quality and Information Management Support B.V. Fred is voorzitter van het Ontwerpteam en actief betrokken als aandeelhouder. Hij is niet dagelijks aanwezig en voert ook geen directie.

Mijn specialisaties

 • Creatieve geest
 • Pioniersdrift
 • Analytische blik

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Johan de Rooij Gedreven door creativiteit

In 2007 ben ik als Accountmanager Zorg bij ManualMaster begonnen. Nu kan ik als Commercieel Manager een combinatie maken van sales-, marketing- en managementactiviteiten. Zo kan ik mijn creativiteit, enthousiasme en ondernemersgeest optimaal benutten. ManualMaster is een prettig, jong, dynamisch en innoverend bedrijf. Ik voel me erg thuis binnen onze “platte” organisatie: met een enthousiast en vakkundig stel collega’s gaan we continu voor de hoogst haalbare oplossing. Mijn kennis en ervaring in de wereld van software en kwaliteitsmanagement zet ik graag in voor ManualMaster en onze klanten.

Wanneer ik niet aan het werk ben, besteed ik mijn tijd het liefst aan sport en ben ik regelmatig in en om het huis bezig. Daarnaast houd ik van een gezellige avond met vrienden en ga ik graag op reis.

Mijn specialisaties

 • Sales Management
 • Account Management
 • New Business Development
 • Management Team

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888

Jacco van der Pol

Jacco van der Pol Entreprenör

Al zo lang ik leef is vrijheid mijn hoogste waarde. Die drang naar vrijheid deed mij op mijn 26e starten als ondernemer. Als (mede) oprichter van Q.I.M.S., later ManualMaster , leerde ik risico's te nemen, tegenslag te overwinnen en mijn hart te volgen. Ik koos voor vrijheid om alles te doen wat ik interessant vind en heb zodoende gewerkt als softwareontwikkelaar, teamleider, technisch directeur, trainer, trainingsacteur en NLP coach. Ik ben mateloos geïnteresseerd in menselijke drijfveren en potentieel, onverbeterlijk optimistisch en een meedogenloos volhouder. Onlangs ben ik geëmigreerd naar Zweden.

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Steven van Dasler “Denken vanuit de klant”

Als Accountmanager ben ik dagelijks bezig met het onderhouden van onze klantrelaties.
Voor mij is het belangrijk dat elke klant goed geholpen wordt en dat we ons richten op de zaken die ook daadwerkelijk wat kunnen toevoegen voor de klant.
ManualMaster staat voor een leuke en inspirerende samenwerking zowel onderling als met onze klanten. Deze visie past erg goed bij mij als persoon en ik draag hierin graag mijn steentje bij.

Mijn vrije tijd breng ik het liefste door met mijn gezin; samen met mijn kinderen op pad of lekker op vakantie.
Daarnaast ben ik vaak te vinden in de lokale CrossFit box en kijk ik erg graag voetbal en Formule 1.

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888

Hugo Bakker Geen zoete broodjes

Service, daar gaat het om. Dat is wat ik als stagiair op een ict-afdeling heb geleerd. Snel even een noodoplossing maken zodat men verder kan, ondertussen hard nadenkend en werken aan een structurele oplossing. Wat is nu de echte vraag of het probleem? Dat is wat je eigenlijk moet op zien te lossen of te beantwoorden. Allemaal dingen die er ooit bij mij zijn ingehamerd en mijn verdere pad hebben bepaald. Toen waren het collega’s en nu zijn het met name klanten die je ondersteunt, het maakt eigenlijk geen verschil. Het idee blijft hetzelfde. Zo kom je dan vanzelf ergens tussen functionaliteit en techniek in te zitten. Van beide weet ik veel, maar (gelukkig) niet alles, waardoor je een zekere vrijheid van denken mag hebben. Daar voel ik mij thuis: precies tussen die 2 disciplines in met raakvlakken met alle afdelingen en collega’s binnen het bedrijf en regelmatig contact met onze klanten.

Mijn specialisaties

 • Project Management
 • Technisch advies
 • Management Team

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888

Baris Yildiz Klanttevredenheid is mijn doel

Sinds maart 2017 werk ik op de afdeling Service & Support. Mijn drive is mensen helpen met problemen en ervoor zorgen dat zij aan de slag kunnen met hun dagelijkse werkzaamheden. Klantvriendelijkheid is mijn specialiteit en klanttevredenheid is mijn doel.

Hiervoor was ik werkzaam op de helpdesk van Fysergo in Rotterdam. Mijn opleiding Systeembeheer volgde ik aan het Da Vinci College in Dordrecht, waar ik ook woon.

Mijn hobby's zijn hardlopen, muziek en technologie.

Mijn specialisaties

 • Service verlenen

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Henk Vaars De brug

Elke klant bij ManualMaster heeft een eigen Accountmanager en wordt in de watten gelegd door een compleet Service & Support-team. Hoe zit het met bedrijven en organisaties die nog geen klant zijn bij ManualMaster? Als marketing-, communicatie- en pr-professional volg ik de ontwikkelingen in de markt en breng ik bedrijven en kwaliteitsmanagers in contact met ManualMaster.

Mijn specialisaties

 • Marketing
 • Communicatie

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888

José Wienese Mensen mens

Strategisch denker, die leiding geeft vanuit het principe dat mensen zelf hun verantwoordelijkheid mogen, moeten en kunnen nemen. Ervaring in verschillende branches en vanuit verschillende invalshoeken. Ik houd van een duidelijke lijn en gebruik niet meer woorden dan nodig. Werken aan en in een hecht team dat eerlijk en open communiceert, geeft mij de energie die nodig is om aan een organisatie te kunnen bouwen. Vertrouwen in elkaar is daarbij de voornaamste basis.

Mijn specialisaties

 • Strategisch beleid
 • Interne bedrijfsvoering
 • Sociaal netwerk

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Karin Koks Altijd in beweging

Vanuit een recreatieve en culturele achtergrond, ben ik tijdens mijn laatst gevolgde opleiding de gehandicaptenzorg ingerold. Hier heb ik 13 jaar met veel betrokkenheid en plezier gewerkt. Als persoonlijk begeleider, coach, pedagogisch medewerker en medewerker zorgtoeleiding. Ik blijf graag in beweging op gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling. De geboorte van mijn zoontje eind 2016, heeft mij de stap laten zetten om een nieuwe uitdaging te zoeken op het gebied van werk. In maart 2018 ben ik begonnen met werken bij ManualMaster in de rol van medewerker binnendienst. Als ik niet werk geniet ik van mijn zoontje en de mensen om mij heen, sport ik, ben vaak buiten, doe een dansje, en luister graag naar muziek.

Mijn specialisaties

 • Planning
 • Ondersteuning
 • Aandacht voor details

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Linda Brouwer Altijd op zoek naar de uitdaging

Je moet de stap maar durven zetten: van kinderopvang naar de wereld van ict. Zoekend naar een nieuwe uitdaging schoof Linda Brouwer in juli 2015 aan bij ManualMaster als medewerker service en support. Daar heeft ze tot op de dag van vandaag geen spijt van. ‘Ik moest veel leren en leer hier nog steeds elke dag bij.'

De ambitie om met ict aan de slag te gaan leefde al lang bij haar. Cases behandelen en de problemen van klanten zo snel mogelijk oplossen vormen haar uitdagingen. 'Bij ManualMaster wordt met plezier gewerkt. Dat is voor mij heel belangrijk. Net als het contact met mensen. Elke dag is hier anders.’

Als je Linda niet achter haar beeldscherm aantreft, is ze bezig met hardlopen of haken. ‘Ja ik ben soms een echte huismus.’ En heel veel tijd wordt doorgebracht met zoon Tim.

Mijn specialisaties

 • Support
 • Service
 • Probleemoplossend

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Redouan el Fizazi Altijd een glimlach

Positief, creatief en een goede portie humor. Dat is in een notendop wie ik ben. Ik ervaar voldoening wanneer ik onze klanten kan voorzien van de juiste informatie of diensten.
In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden in de sportschool, geniet ik er van om drankjes te doen in het centrum van Rotterdam en kook/bak ik thuis de lekkerste gerechten. Aarzel dan ook niet om te vragen of ik wat lekkers wil meenemen als ik op bezoek kom.

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888

Jeroen Vels Geen handleiding nodig

Ik werk binnen ManualMaster als Technische Consultant. Mijn werk is drieledig: Ik voer nieuwe installaties en updates uit bij klanten, ben één van de mensen binnen ManualMaster die nieuwe versies mag testen en tenslotte draag ik regelmatig mijn steentje bij aan de ondersteuning van de Helpdesk en het onderhouden van ons eigen netwerk, websites en soft- en hardware. Inmiddels heb ik in meer dan 15 jaar al heel wat versies van ManualMaster ‘door mijn handen laten gaan’ en bijna evenveel verschillende omgevingen gezien.

ManualMaster biedt een leuke, gezellige en humoristische werkomgeving waarin je jezelf kunt blijven. Voetbal (kijken) en auto’s zijn mijn voornaamste hobby’s, dus voor een goede pot voetbal ga ik dan ook graag voor de buis zitten en zo nu en dan kun je mij ook bij het circuit vinden.

Mijn specialisaties

 • Technical Consultancy
 • Testing
 • Helpdesk

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Mick Vuijk Mij krijg je niet gek

Als medewerker van de Helpdesk kan ik zowel een ijsblok zijn, als roken van het vuur. Als ik ergens mijn tanden inzet, dan verslind ik het. I do what I am paid for, and I do it well…

Mijn specialisaties

 • Helpdesk
 • Testing

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Martine Kluver Zeg het maar...

Na ruim 22 jaar een betrokken en trouwe medewerker te zijn geweest van een mooi bedrijf dat trainingen ontwikkelt en verzorgt binnen de automotive branche en een uitstapje van ongeveer 2,5 jaar naar de wereld van recruitment, ben ik in juni 2018 begonnen als medewerker binnendienst bij ManualMaster.

Ik heb het gevoel dat ik thuis ben gekomen. Ik doe nu het werk waarvoor ik jaren geleden ben opgeleid en daar word ik blij van!
Binnen ManualMaster mag ik me, onder andere, bezig houden met de coördinatie van de marketing en communicatie van onze evenementen zoals de vermaarde jaarlijkse haringparty en het congres dat we organiseren voor onze klanten en "future" klanten. Het is ook mijn verantwoordelijkheid om de Nieuwsbrief "Revisie" op tijd in uw mailbox te laten vallen.

Daarnaast kan het zijn dat u mij aan de lijn krijgt als u ManualMaster belt, want samen met Astrid en Karin beantwoord ik alle inkomende telefoontjes wanneer het gaat over planning van consultancy of informatie over ManualMaster in het algemeen.

Naast deze leuke dagbesteding ;-) ben ik echtgenote van een stoere onderofficier van de Mariniers en moeder van 3 echt leuke kids (al zeg ik het zelf). In de drukte van alledag kan ik genieten als ik met mijn gezin tijdens het diner de dag doorneem en als het even kan luister of lees ik graag goede boeken. In het weekend wil ik, naast alle supporters taken bij voet- en korfbal, ook graag kokkerellen en bakken voor familie en vrienden. En dat vervolgens ook met z'n allen opeten natuurlijk!

Mijn specialisaties

 • Creatief
 • Organiseren
 • Service gericht

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

René Koppelaar De connectie

Na bijna 35 jaar werkzaam te zijn geweest in de Sociale Zekerheid ben ik in 2005 als zelfstandig coach gaan werken. Daarnaast heb ik de mogelijkheid gekregen om bij ManualMaster mijn kennis in te zetten voor “onze” klanten. De focus in mijn leven is kennisoverdracht. Naast mijn werkzaamheden ben ik al jaren gelukkig getrouwd met Wilma. Samen zijn wij de ouders van 2 zoons. Als grootouders hebben wij ook nog 2 kleindochters.

Mijn specialisaties

 • Project Management
 • Consulting
 • Training

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Barbara de Ruiter Ervaringsdeskundige

Na ruim 8 jaar als klant met ManualMaster te hebben gewerkt, ben ik maart 2006 overgestapt naar de ‘bron’. Naast mijn kennis van en ervaring met ManualMaster komt mijn kennis en ervaring op het gebied van Kwaliteit, ARBO en Milieu goed van pas in mijn functie als Consultant en Trainer. Als projectbegeleider geef ik met deze achtergrond brede ondersteuning bij de implementatie en het gebruik van de software.

Mijn specialisaties

 • Project Management
 • Consulting
 • Training

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Ronald de Bruijne Dans alsof er niemand kijkt…

Bij ManualMaster adviseer ik klanten hoe ze meer uit hun kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) kunnen halen. Ik bied een kapstok voor een Slim & Slank systeem; een vereenvoudigd, effectief en zinvol KMS gericht op effectiviteit en risico’s. Een effectief KMS staat of valt met de medewerkers. Daarom adviseer ik om -naast de reguliere Prestatie-Indicatoren (PI’s) - ook PI’s te ontwikkelen die houding en gedrag meten.

Naast Senior Adviseur ben ik ook dansleraar. Ik geef les in Salsa & Merengue en Kizomba en als coach breng ik mensen in contact met hun gevoel en intuïtie voor een plezieriger en gelukkig leven.

Mijn specialisaties

 • Verbindingen maken
 • Coaching
 • Inleven en anticiperen
 • Management Consulting

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888

Ramin Keywanshokouh 80% digitaal

In de digitale wereld ben ik software ontwerper en engineer. Vanaf versie 1.6 betrokken bij ManualMaster, inmiddels meer dan 16 jaar geleden. Sindsdien medeverantwoordelijk voor ontwerpen, bouwen en onderhouden van de ManualMaster software. De complexiteit van de software, wat het kan en de klantbeleving zijn altijd mijn drijfkracht geweest. In de analoge wereld ben ik getrouwd, vader van 2 dochters en kookliefhebber.

Mijn specialisaties

 • Application Developer
 • Database design
 • Office automation
 • Windows API's

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Richard Tax Niets is standaard

Sinds 2007 ben ik werkzaam voor ManualMaster als consultant en trainer. Destijds als ‘broekie’ binnengekomen en inmiddels ontzettend veel mogen zien en leren. Door de enorme variatie en afwisseling in mijn werk én ontwikkelingen in de markt en onze software, blijft dit keer op keer uitdagingen bieden de klant nóg beter te begeleiden en te ondersteunen bij de implementatie.

Mijn specialisaties

 • Project Management
 • Consulting
 • Training

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Elke Fijnekam Ons financieel dagblad

Als Financial Controller ken ik alle cijfermatige ins en outs van het bedrijf. Het werk dat ik doe vereist een grote mate van zelfstandigheid en nauwkeurigheid. Kwaliteit en perfectie staan bij mij hoog in het vaandel. Het is leuk om te zien hoe ManualMaster zich de afgelopen 20 jaar heeft ontwikkeld. Veel nieuwe collega’s, maar nog steeds dezelfde informele sfeer.

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]

Stephan Jiskoot Rugnummer 1

Sinds april 2011 werk ik met veel plezier als Accountmanager bij ManualMaster. Voor mij staat de klant altijd op nummer 1. Dagelijks onderhoud ik de relatie met onze klanten en luister ik naar hun wensen en behoeften, om samen met ons team een passende oplossing te bieden. In mijn vrije tijd speel ik veld- en zaalvoetbal en probeer ik veel van de wereld te zien.

Mijn specialisaties

 • Account Management
 • Project Management

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888

Peggy Vogelsangs Vraag maar raak

Na menig jaar vakinhoudelijke ervaring in de farmacie, heb ik mezelf in 2007 gericht op kwaliteitsmanagement. Mijn kracht ligt in het kunnen schakelen tussen uitvoering van het proces en het noodzakelijke vastleggen er van. Met veel enthousiasme in 2011 een ManualMaster systeem ingericht, gevolgd door zes jaar applicatiebeheer.
In februari 2018 heb ik ervoor gekozen voor mezelf te beginnen. ManualMaster geeft mij de mogelijkheid kennis en ervaring over te dragen.
Gezamenlijk op een praktische manier het verbetermanagement en omgaan met risico’s inzichtelijk maken voor een organisatie, daar krijg ik energie van.

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888[email]