Contact

Training verschaft inzicht in Risicomanagement

Nieuws · 10.01.2018

Nieuwe normen maken dat de belangstelling voor risicomanagement een enorme vlucht neemt. ManualMaster, de software voor kwaliteitsmanagement, beschikt over de module Risicomanagement. Als QHSE specialist kunt u hiermee risico’s signaleren, inventariseren, registeren, analyseren, beheren en koppelen aan processen.

Om u goed inzicht te verschaffen in de mogelijkheden van de functionaliteit organiseren we speciale trainingen Risicomanagement.

Het managen van risico’s

De training bestaat uit een theoretisch en praktisch deel en start met een korte introductie van wat het managen van risico’s inhoudt. Als dat helder is, wordt aan de hand van de ManualMaster-module bekeken hoe het managen van risico’s kan worden geïmplementeerd.

De training Risicomanagement volgt de praktijk. Aan de hand van processen die spelen in organisaties worden de cursisten aan het werk gezet. Risico’s worden in kaart gebracht en vervolgens wordt het managen daarvan met ManualMaster vormgegeven. De module maakt het mogelijk oorzaken, gevolgen en maatregelen vast te leggen en te koppelen aan documenten en processen.

Nadenken over risico’s

De training is interactief. De deelnemers worden aangespoord na te denken over de risico’s die zich in hun organisatie voor kunnen doen, maar ook over de kansen die daarmee worden geboden. Tot slot wordt het managen van risico’s vertaald naar de eigen praktijk.

Duur training Risicomanagement:10.00 – 16.00 uur
Aantal deelnemers:maximaal 8 per cursus
Kosten:  € 575,- (inclusief lunch)

 

Interesse in training Risicomanagement? Neem contact op

Lees ook:

ManualMaster brengt risico’s in kaart en koppelt ze eenvoudig aan processen

Risicoleiderschap staat voor kwaliteit

Risicomanagement teruggebracht tot de essentie

Johan de Rooij presenteert de nieuwe ManualMaster Starling functionaliteit Risicomanagement op de Haringparty 2018