Contact

TotalPrevent realiseert koppeling tussen risicoanalyse en documentbeheer

Nieuws · 06.06.2017

TotalPrevent, een adviesbureau dat zich richt op de versterking van kwaliteit in de publieke sector, heeft in haar presentatie van de BowTie methodiek een koppeling gerealiseerd met door Manualmaster Starling gepubliceerde documenten.

“Dit voorkomt dubbel werk”, zegt Raymond Lenz, eigenaar van TotalPrevent. “Het is nu mogelijk bij het maken van een risico-inventarisatie op basis van de BowTie methodiek gelijk een al aanwezig document in de vorm van bijvoorbeeld een protocol of werkinstructie te koppelen.”

Een gescheiden leven

Hierdoor vloeien de risicoanalyse en het beheer van documenten samen en worden deze niet dubbel opgeslagen, met alle positieve gevolgen van dien. “We zien vaak dat risicoanalyses en de borging van risico’s in de vorm van beheersmaatregelen een gescheiden leven leiden. Dat is jammer, want het kost onnodig veel energie en tijd”, aldus Lenz.

In de loop van 2017 verwacht TotalPrevent in samenwerking met ManualMaster een evenement te organiseren voor zorgorganisaties en ziekenhuizen waarin naast de BowTie methode ook de integratie met ManualMaster Starling documenten wordt getoond. Bij deze sessie worden niet alleen klanten van beide organisaties uitgenodigd, maar ook geïnteresseerden op het gebied van risicobeperking en kwaliteitsverhoging uit de gezondheidszorg.

Meer info: www.totalprevent.nl

Beheer uw documenten met ManualMaster