Contact

ManualMaster zorgt voor totaaloplossing risicomanagement

Nieuws · 06.11.2018

Slim & Slank-specialist Ronald de Bruijne en kwaliteitsexpert Johan de Rooij deelden op het Congres Risicomanagement in de Jaarbeurs Utrecht hun visie op welke manier je als organisatie om kunt gaan met risico’s en hoe je risicomanagement eenvoudig integreert in een kwaliteitsmanagementsysteem.

De congresbezoekers kregen uitgelegd dat elke branche –  of dat nu bouw, industrie, gezondheidszorg of chemie is – om zijn eigen benadering vraagt. ‘Omdat de verschillende bedrijfstakken allemaal op hun eigen wijze tegen risico’s aankijken en er dus anders mee omgaan’, aldus Johan de Rooij.

Onderdeel van kwaliteitsmanagementsysteem

Hij liet zien hoe Risicomanagement als functionaliteit is ingebouwd in ManualMaster, onze software voor kwaliteitsmanagement. Vervolgens demonstreerde hij de wijze waarop Risicomanagement in een kwaliteitsmanagementsysteem wordt geïntegreerd, waardoor het een wezenlijk onderdeel van het kwaliteitsmanagement wordt, waarmee medewerkers actief aan de gang gaan.

Slim en Slank-specialist Ronald de Bruijne: ‘We zien organisaties worstelen met het effectief omgaan met risico’s. Knelpunt is het maken van de vertaalslag van de risicoanalyse naar dat wat op de werkvloer gebeurt. De oplossing ligt in leren omgaan met onzekerheden in plaats van te veel vertrouwen op de illusie van zekerheid.’

De totaaloplossing voor risicomanagement

Johan de Rooij: ‘Risicomanagement is vaak nog een opzichzelfstaand onderdeel. Terwijl de kracht juist uit het geheel kan komen. De integratie van risico’s per processtap, de koppeling tussen procedures/instructies en maatregelen en de digitale audits op risico’s, maken het tot dat geheel. Daardoor komt elk onderdeel echt tot zijn recht. Met ManualMaster regel je dat allemaal en kom je tot een totaaloplossing.’

Lees ook:ManualMaster brengt risico’s in kaart en koppelt ze eenvoudig aan processen

Meer weten over het inbedden van risicomanagement in een organisatie?

Neem contact met ons op