Contact

Wie organiseert er nu een Haringparty online? Nou, wij dus

Nieuws · 28.06.2020

Een online Haringparty als kennis event organiseren? Ons werd nog net niet gevraagd of het mentaal wel helemaal goed met ons ging. Nood breekt nu eenmaal wetten. Door de bekende omstandigheden zagen we ons genoodzaakt voor onze traditionele Haringparty Zoom in te zetten. Namen we daarmee een risico? Jazeker. Pakte het goed uit? Boven verwachting! Kijk maar eens naar de beelden onderaan dit artikel.

We bekennen ruiterlijk dat er niets boven een live party gaat. En eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het best een uitdaging was om de 40 kwaliteitsprofessionals die zich hadden aangemeld te bedienen.

Tour de force

Spannend van het begin tot het eind: Laat de techniek ons niet in de steek? Houdt de internetverbinding stand? Werkt Zoom naar behoren? Het was een tour de force, maar we vinden dat we erin zijn geslaagd om een best kwaliteitsfeest neer te zetten. Mede dankzij het enthousiasme van de deelnemers en het uitmuntend regiewerk van onze collega’s Hugo Bakker en Martine Kluver.

Kwaliteitsexperts, uit diverse branches sloten zich bij onze Haringparty aan en lieten zich informeren over zaken als document- en certificaatbeheer, werken met slimme webformulieren, risicomanagement, Q-Learning (leren van uit een KMS) en aanverwante kwaliteitsonderwerpen, waarmee kwaliteitssystemen verrijkt kunnen worden.

In drie rondes van 50 minuten werden door diverse collega’s van ManualMaster online kennissessies verzorgd, waarvoor onze gasten zich van te voren hadden ingeschreven. Producten werden gepresenteerd en uitgelegd, vragen van deelnemers werden direct via een live-chat beantwoord.

Risicomanagement

Zo liet de sessie Risicomanagement zien hoe een geïntegreerd risicomanagement eruitziet in onze software ManualMaster Starling en hoe dit op een slimme en slanke manier kan worden ingericht.

Bij de sessie over Q-Learning werd de nog in ontwikkeling zijnde geheel nieuwe functionaliteit binnen ManualMaster uitgelicht. Deze module is geënt op de visie 70-20-10 (link) en het versterken van de autonomie van medewerkers. In het kort komt Q-Learning neer op leren vanuit een kwaliteitssysteem. In deze video legt Fred Vahlkamp uit wat Q-Learning inhoudt.

Certificaatbeheer

Certifeye is software ontwikkeld voor certificaatbeheer. Beheren en opvragen van certificaten gebeurt in één geautomatiseerd systeem. Dat betekent afscheid nemen van de tijdrovende Excel documenten en gemak voor u en uw leveranciers. Hier kunt u zien hoe Certifeye in de praktijk werkt.

In de sessie Highlights nieuwste versie ManualMaster en WebForms, werd met de kwaliteitsexperts ingegaan op de nieuwste release 2.13. Die zit vol met nieuwe aanvullingen en verbeteringen. Ook werd er uitvoerig  stilgestaan bij het werken met intelligente webformulieren.

Tijdens de online sessie Vraag maar Raak boden we de deelnemers volop gelegenheid tot het stellen van  gebruikersvragen aan onze consultants en support medewerkers. De consultant gaf de nodige  demonstraties van slim werken binnen ManualMaster.

Superpositief en enthousiast

‘Niets gaat natuurlijk boven een live Haringparty’, zegt ManualMaster ceo José Wienese na afloop van de online Haringparty. ‘Maar deze primeur was super. Intensief ook. Drie online sessies van 50 minuten, waarin je de volle aandacht wil geven aan alle deelnemers, best pittig.’

‘Maar iedereen zat er superpositief en enthousiast in. De deelnemers waren erg betrokken. Hoewel ik onze klanten en relaties liever live ontmoet, bleek deze online party een prima optie. Ik kijk nu al uit naar onze Haringparty van volgend jaar.’ 

Maar eerst komt in november ons ManualMaster Congres Kwaliteitsmanagement aan bod. Ook dit belooft weer een bijzonder kennis event te worden. U kunt zich nu al opgeven.

LEES OOK: En de hoofdprijs gaat naar…

(productie The Content Room)

Onze software

Foto-impressie Haringparty

Bekijk de video van onze online Haringparty