Contact

31 mei: Masterclass Slim en Slank Risicomanagement op Nationaal Kwaliteitscongres

Nieuws · 16.05.2018

Fred Vahlkamp en Ronald de Bruijne verzorgen donderdag 31 mei op het 22e Nationaal Kwaliteitscongres een masterclass onder de titel Slim en Slank Risicomanagement.

‘Wij tonen aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe verschillende bedrijven hun risico-inventarisatie aanpakken en op welke manier zij dit verwerken in de documentatie’, aldus Ronald de Bruijne. ‘Ook bespreken we het maken van koppelingen tussen processen en risico’s en hoe je dit allemaal Slim en Slank houdt.’

Koppelingen tussen processen en risico’s

Fred Vahlkamp: ‘Onze masterclass bestaat uit drie pijlers. Eén: hoe kun je slim en slank koppelingen maken tussen processen en risico’s? Twee: hoe zorg je ervoor dat risicomanagement een levend onderdeel is van je kwaliteitsmanagementsysteem? En als derde laten we zien hoe wij denken dat je risicomanagement actueel, accuraat en actief houdt in je organisatie zonder bovenmatig veel vast te leggen.’

Fred Vahlkamp en Ronald de Bruijne werken samen binnen ManualMaster en bestuderen vanuit hun eigen invalshoek de dagelijkse praktijk op het gebied van risicomanagement. Zij staan voor een sterk pragmatische aanpak en delen de allergie voor bovenmatig documenteren.

De ManualMaster-masterclass Slim en Slank Risicomanagement start om 13.30 uur.

Betekenisvol kwaliteitsmanagement

Het 22e Nationaal Kwaliteitscongres vindt 31 mei plaats in Burgers’ Zoo te Arnhem. Het congres gaat in op Purpose & Impact. Hoe zorg je voor betekenisvol kwaliteitsmanagement? Hoe zet je eigen kwaliteiten, enthousiasme en persoonlijke ervaring in? En hoe haal je het beste uit je mensen?

Op deze vragen krijgen de congresgangers antwoord met aandacht voor:

  • Denken in en werken aan nieuwe dynamieken
  • Anders organiseren van werk, kwaliteitssystemen en -verbetermodellen
  • Het belang van netwerken, goede teams, gedrag en cultuur
  • De kracht van sustainability

ManualMaster brengt risico’s in kaart en koppelt ze eenvoudig aan processen

ManualMaster Quality Pop-Up onderstreept behoefte aan risicomanagement

Bekijk het programma van het 22e Nationaal Kwaliteitscongres

Houd uw KMS slim en slank met ManualMaster

 

logo 22e Nationaal Kwaliteitscongres