Contact

ManualMaster Congres 2018: een andere kijk op kwaliteitsmanagement en risico’s

Nieuws · 25.10.2018

Kwaliteitsspecialisten verzorgen lezingen en workshops

Omgaan met risico’s binnen kwaliteitsmanagement loopt als rode draad door het ManualMaster Congres 2018 dat we donderdag 15 november in Gorinchem organiseren. Risico-expert dr. Martin van Staveren geeft daar workshops en een presentatie. Ook andere gerenommeerde kwaliteitsspecialisten delen op ons congres hun kennis en ervaringen met risico’s en kwaliteitsmanagement tijdens lezingen en workshops. Ze doen dat geheel belangeloos. Ons congres kunt u kosteloos bijwonen.

Bekijk het programma en kies een gratis workshop

Onderwerpen en thema’s

Dit kunt u verwachten op ons congres:

  • Hoe gaat u om met de risico’s, onzekerheden en de kansen in uw organisatie?
  • Hoe analyseert, implementeert en beheerst u risico’s met uw kwaliteitssysteem?
  • Hoe zet u de Root Cause Analysis in op zoek naar basisoorzaken van problemen en klachten?
  • Hoe maakt u gebruik van een slimme auditmehode om de kwaliteit en medewerkers in uw bedrijf naar een hoger plan te tillen?
  • We laten zien hoe u een einde maakt aan de worsteling met certificaatbeheer.
  • U leert met WebForms slimme formulieren te maken.

Het is slechts een greep uit de kennis en informatie die gratis met u wordt gedeeld op het ManualMaster Congres. Het biedt daarmee een uitzonderlijke gelegenheid voor kwaliteitsprofessionals om een andere kijk te ontwikkelen op het omgaan met risico’s en om kennis van kwaliteitsmanagement uit te breiden.

Omgaan met onzekerheden, risico’s en kansen

Martin van Staveren is kerndocent aan de Executive Masteropleiding Risicomanagement, Universiteit Twente. In 2015 verscheen zijn boek Risicogestuurd Werken in de praktijken onlangs kwam zijn boek Risicoleiderschap uit. Risicomanagement wordt te ingewikkeld gemaakt, vindt hij. Daarom heeft hij anders omgaan met risico’s tot zijn missie gemaakt en noemt dit Risicogestuurd Werken via Risicoleiderschap.

Interessante materie voor kwaliteitsmanagers die zich het beter omgaan met risico’s eigen willen maken. Onder de titel Risicoleiderschap staat voor kwaliteit maakt Martin in zijn workshops duidelijk hoe we in een dynamische omgeving effectiever kunnen omgaan met onzekerheden, risico’s én kansen.

Lees het interview met Martin: Risicoleiderschap staat voor kwaliteit

Schrijf u in voor deze workshop

Kathleen Malfroy senior partner bij kwaliteitsadviesbureau AS4 verzorgt op het ManualMaster Congres de workshop Root Cause Analysis. Deelnemers krijgen door Kathleen praktisch en theoretisch uitgelegd hoe ze de oorzaak-analyse kunnen uitvoeren bij afwijkingen op kwaliteit.  Ze legt methodes uit waarmee de RCA kan worden gebruikt als middel om de omslag te maken naar een ruimer bewustzijn en oorzakelijk denken.

Lees het artikel Met Root Cause Analysis op zoek naar basisoorzaken van klachten en problemen
Schrijf u in voor deze workshop

Een nieuwe auditmethode

Emiel Kort en Jan Bert van de Water bedenkers van BrownPaperAudit.nl laten in de workshop Uitdagingen oplossen met de Brown Paper Auditzien welke uitdagingen u kunt oplossen met deze nieuwe auditmethode. U ervaart hoe het is om een auditsessie te begeleiden, ontdekt welke vaardigheden al in uw organisatie voorhanden zijn en welke ontwikkeld kunnen worden. U maakt kennis met een frisse auditvorm en ervaart op welke manier u deze kunt implementeren in uw kwaliteitssysteem.

Lees ook Brown Paper Audit zet kwaliteitsmanagement in beweging
Schrijf u in voor de workshop

Nicole van de Graaf, directeur opleiding & ontwikkeling bij opleidingsinstituut Technicom, legt in de workshop Instructies schrijven uit hoe de enorme hoeveelheid informatie in handleidingen en documentatiemateriaal omgezet kan worden naar les- en instructiemateriaal  waar medewerkers wat aan hebben. Hoe documenteer je eenvoudig en sla je instructies dusdanig op zodat ze voor de juiste persoon, op de juiste manier en op het juiste moment beschikbaar zijn.

In het artikel Technicom zet documentatie om in lesmateriaal leest u hoe het opleidingsinstituut te werk gaat.
Schrijf u in voor de workshop

Risico’s inventariseren

Johan de Rooij van ManualMaster neemt u tijdens de workshop Risicomanagement binnen ManualMaster mee naar de mogelijkheden om met ManualMaster uw risico’s te inventariseren, te analyseren en te beheersen. Daarvoor zijn verschillende methodes voorhanden. Johan legt u uit hoe het managen van risico’s met de software van ManualMaster in zijn werk gaat.
Schrijf u in voor deze workshop

Ronald de Bruijne specialist op het gebied van Slim & Slank Risicomanagement weet hoe organisaties voortdurend worstelen met risico’s. Tijdens zijn workshop Effectief Omgaan met Risico’s gaat Ronald in op praktijkcases en legt hij uit hoe een organisatie slim met risico’s om kan gaan.
Schrijf u in voor dezeworkshop

WebForms

Tijdens de workshop Rapporteren vanuit een kwaliteitssysteem wordt getoond hoe u op een handige  en eenvoudige smanier een digitaal formulier ontwerpt, dIT een route door de organisatie laat afleggen en hoe u op basis van de verzamelde gegevens rapportages maak. Daarvoor wordt WebForms ingezet, een module die door steeds meer bedrijven wordt toegepast voor de verbetercyclus, risicoinventarisaties klachtenregistratie en management of change, maar ook voor formulieren voor verlofaanvragen en schademeldingen.
Schrijf u in voor deze workshop

Hoe beheert u de toenemende stroom certificaten die constant geactualiseerd en bij leveranciers opgevraagd moeten worden? Nick van Vuren laat u in Certificaatbeheer en Leveranciersbeoordeling zien hoe het vorig jaar geïntroduceerde platform Certifeye.nl deze problematiek tackelt. Niet alleen certificaatbeheer komt aan de orde. Ook wordt aandacht besteed aan het management van leveranciersbeoordelingen met behulp van dynamische vragenlijsten.
Schrijf u in voor deze workshop

Tot slot iets heel anders. Met Kijk op Gorcum, een workshop die geen workshop is maar een kennismaking, besteden we aandacht aan Gorinchem, de grootste vestingstad van Nederland. Onder leiding van een stadsgids wordt u een inkijk gegund in de absolute dieptepunten die de stad kende, waaronder de laatste heksenverbranding die in1608 in Gorinchem plaatsvond en de tragedie van de Martelaren van Gorcum.
Schrijf u in voor deze workshop

Drie locaties

Ons congres is verspreid over drie verschillende locaties in de binnenstad van Gorinchem, maar op loopafstand met elkaar verbonden. Jose Wienese, CEO ManualMaster: ‘Het concept werd vorig jaar voor het eerst door ons geïntroduceerd en sloeg in als een bom bij de bezoekers. De opzet zorgde voor een enorme dynamiek onder de bezoekers. Kennis en ervaring werden uitgewisseld. En dat is precies wat we met ons congres voor ogen hebben.’

Dagvoorzitter is Marceline Schopman, voormalig presentatrice van Vara en TROS. Ze maakte radio- en televisieprogramma’s als Dingbats, Dat Zeg Ik Niet, Eigen Huis en Tuin en Het Buitenhuis.

Bekijk het congresprogramma
Inschrijfformulier en overzicht gratis workshops

Lees: ‘Gorinchem is voor ons de ideale congresstad’

ManualMaster Congres

Workshop ManualMaster Congres 2017.