Contact

ManualMaster presenteert zich op Food Safety Event

Nieuws · 18.11.2017

Bent u benieuwd naar wat ManualMaster, de software voor kwaliteitsmanagement voor een organisatie gericht op de voedingsmiddelenindustrie kan betekenen, bezoek ons dan donderdag 30 november op het Food Safety Event. Daar leggen we u graag de mogelijkheden van onze producten uit.

Minimale processing, fraude en listeria vormen een greep uit de actuele thema’s die op het event aan de orde komen. Ze worden behandeld door vooraanstaande wetenschappers en ondernemers.

Wie vertelt de waarheid?

Marcel Zwietering, hoogleraar Levensmiddelenmicrobiologie aan de Wageningen Universiteit
houdt zich bezig met de vraag of de wetenschap ons de waarheid vertelt? Nee, zo stelt de hoogleraar vast, want dé waarheid bestaat niet. Wat te doen? Autoriteit proberen te blijven door kwaliteit te leveren en je niet laten leiden door de vele sound bites, die de ronde doen. Dus zeg af en toe nee en pak de mythes hard aan.

Marian Geluk, directeur FNLI behandelt het onderwerp borging van voedselveiligheid. Het cruciaal voor de levensmiddelenindustrie en opnieuw weer heel actueel. Geluk deelt als nieuwe directeur van de FNLI haar visie over dit thema. Daarbij aandacht voor de rol die de FNLI t.a.v. voedselveiligheid speelt en hoe de organisatie hier in de toekomst mee wilt omgaan.

De rol van de kwaliteitsmanager

Frank Bombeeck, director Food Safety & Quality Operations Europe bij HJ Heinz en Hanneke Vriend, eigenaar ViaVriend, beiden lid van de NNK/VMT projectgroep
 NNK en VMT onderzochten in 2011 de rol en positie van de kwaliteitsmanagers in de levensmiddelenindustrie. Zomer 2017 herhaalden zij dit onderzoek dat is uitgebreid met vragen over de kwaliteitsvolwassenheid van fabrikanten.
Hun belangrijkste bevindingen presenteren ze aan de hand van de volgende twee vragen:

    1. Verandert de rol en positie van kwaliteitsmanagers en zo ja, in welke richting en wat betekent dit voor hen in de dagelijkse praktijk?
    2. Hoe is het gesteld met de kwaliteitsvolwassenheid van fabrikanten volgens kwaliteitsmanagers?

Het Food Safety Event dat plaatsvind in De Flint in Amersfoort richt zich op kwaliteitsmanagers en hun medewerkers zoals QESH managers, KAM managers, toezichthouders, certificerende instellingen, toeleveranciers van producten en diensten waaronder wetenschappers, adviseurs, integriteitsverantwoordelijken, hoofden veiligheid/veiligheidsdeskundigen en verzekeraars. Het werd in 2016 bezocht door ruim 160 professionals.

Bekijk het volledige programma van het Food Safety Event.

ManualMaster als veiligheid voorop staat 

Hoe houd je voedsel veilig? Bezoek het Food Safety Event