Contact

ManualMaster Congres ● donderdag 15 november 2018 ● Gorinchem

Lezingen - workshops - voedselveiligheid - instructies leren schrijven - brown paper audit - slim & slank werken

Omgaan met risico’s

Omgaan met risico’s vormt een van de thema’s van het ManualMaster Congres 2018.  Maar er is meer. In workshops en lezingen komt een grote diversiteit onderwerpen aan bod die direct verband houden met kwaliteitsmanagement.

Het congres vindt donderdag 15 november 2018 plaats in Gorinchem. Deelname is kosteloos. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Keynote spreker over thema Omgaan met Risico’s is dr. Martin van Staveren, risico-expert en auteur van de managementboeken Risicogestuurd werken in de praktijk en Risicoleiderschap.

Met diverse workshops, verzorgd door specialisten uit de kwaliteitswereld, breidt  u uw kennis uit en wordt u een andere kijk geboden op processen in uw organisatie. U kunt zich voor meerdere workshops inschrijven. We bieden een inhoudelijk en afwisselend programma en zien uit naar een zinvol en sfeervol event waar u kennis en ervaring met kwaliteitsmanagement kunt delen met collega’s.

Marceline Schopman dagvoorzitter ManualMaster Congres 2018

Dagvoorzitter Marceline Schopman
U kent haar als voormalig presentatrice van Vara en TROS. Ze maakte radio- en televisieprogramma’s als Dingbats, Dat Zeg Ik Niet, Eigen Huis en Tuin en Het Buitenhuis. Later legde ze zich toe op het invulling geven aan congressen, symposia, conferenties en seminars als deskundig en professioneel dagvoorzitter, moderator, interviewer en discussieleider.

Programma

09.30 uur – Ontvangst
10.05 uur – Opening – Marceline Schopman
10.30 uur – Lezing over omgaan met risico’s – dr. Martin van Staveren
11.25 uur – Workshops 1e ronde
12.30 uur – Lunch
13.15 uur – Workshops 2e ronde
14.25 uur – Workshops 3e ronde
15.35 uur – ManualMaster User Competition + prijsuitreiking
16.05 uur – Risico’s scoren, een kwestie van gevoel – Fred Vahlkamp
16.25 uur – Borrel

Workshops Meld u nu aan

Risicogestuurd werken via risicoleiderschap

– Martin van Staveren
Martin van Staveren bespreekt risicoleiderschap als vorm van kwaliteit.Risico-expert en kerndocent aan de Executive Masteropleiding Risicomanagement Universiteit Twente Martin van Staveren behandelt in zijn workshop de thema’s risicoleiderschap en risicogestuurd werken. Onder de titel Risicoleiderschap staat voor kwaliteit maakt hij zijn toehoorders duidelijk waarom en hoe ze op een andere manier moeten kijken naar omgaan met risico’s.
NAAR INSCHRIJFFORMULIER & OVERZICHT WORKSHOPS

Interview: Risicoleiderschap staat voor kwaliteit


Root Cause Analysis

– Kathleen Malfroy (AS4)
Kathleen MalfroyDeelnemers aan de workshop Root Cause Analysis (RCA) krijgen door Kathleen Malfroy, senior partner bij kwaliteitsadviesbureau AS4, praktisch en theoretisch uitgelegd hoe ze de oorzaak analyse kunnen uitvoeren bij afwijkingen op kwaliteit. Kathleen geeft antwoord  op vragen als hoe lopen zaken fout, waar gaat het mis in processen en hoe voorkom je problemen en klachten.
NAAR INSCHRIJFFORMULIER & OVERZICHT WORKSHOPS

Interview: Met Root Cause Analysis op zoek naar basisoorzaken van klachten en problemen


Brown Paper Audit

Emiel Kort (BrownPaperAudit.nl)
Emiel-Kort / Brown Paper AuditTijdens de workshop Uitdagingen oplossen met de Brown Paper Audit laten Emiel Kort en Jan Bert van de Water van BrownPaperAudit.nl zien welke uitdagingen u met deze auditvorm kunt oplossen. Deelnemers ervaren hoe het is een auditsessie te begeleiden, ontdekken welke vaardigheden al voorhanden zijn en welke ontwikkeld kunnen worden. U wordt geleerd hoe u meer resultaat en diepgang uit interne audits kunt halen.
NAAR INSCHRIJFFORMULIER & OVERZICHT WORKSHOPS

Interview: Brown Paper Audit zet kwaliteitsmanagement in beweging


Instructies schrijven

Nicole van de Graaf (Technicom)
Nicole van de Graaf TechnicomNicole van de Graaf, directeur opleiding & ontwikkeling bij opleidingsinstituut Technicom, legt in de workshop Instructies schrijven uit hoe de enorme hoeveelheid informatie in handleidingen en documentatiemateriaal omgezet kan worden naar les- en instructiemateriaal waar medewerkers wat aan hebben. Hoe zorg je ervoor dat instructies voor meerdere doelgroepen bruikbaar zijn en makkelijk toegankelijk.
NAAR INSCHRIJFFORMULIER & OVERZICHT WORKSHOPS

Lees: Technicom zet documentatie om in lesmateriaal 


Risicomanagement binnen ManualMaster

Johan de Rooij (ManualMaster)
Johan de RooijJohan de Rooij, salesmanager bij ManualMaster, neemt u tijdens de workshop Risicomanagement binnen ManualMaster mee naar de mogelijkheden om met ManualMaster risico’s te inventariseren, te analyseren en te beheersen. Hij laat u diverse methodes zien, want in de verschillende sectoren wordt op een andere manier naar risico’s gekeken. Hij legt uit hoe het managen van risico’s met de software van ManualMaster in zijn werk gaat.
NAAR INSCHRIJFFORMULIER & OVERZICHT WORKSHOPS

Lees: Quality Pop-Up legt behoefte aan risicomanagement bloot


Effectief omgaan met risico’s

Ronald de Bruijne (ManualMaster)
Ronald de BruijneOrganisaties worstelen met het effectief omgaan met risico’s weet Ronald de Bruijne als
specialist op het gebied van Slim & Slank Risicomanagement. Tijdens de workshop Effectief omgaan met risico’s behandelt hij verschillende praktijkcases. Ronald: ‘Veel organisaties hebben strategisch gezien hun risicoanalyse op orde. Maar vaak blijft een spanningsveld bestaan tussen wat wordt vastgelegd op papier en het vertrouwen in de kundigheid van medewerkers, terwijl dat niet nodig is.’
NAAR INSCHRIJFFORMULIER & OVERZICHT WORKSHOPS

Lees: Worstelen met risicomanagement


Certificaatbeheer en leveranciersbeoordeling

Nick van Vuren (Certifeye)
Hoe beheert u de toenemende stroom certificaten die constant geactualiseerd en bij leveranciers opgevraagd moeten worden? Een open discussie over deze intensieve beheertaak en de mogelijkheden en onmogelijkheden om dit goed te stroomlijnen. Het is een interactieve sessie geleid door Nick van Vuren. Hij laat u zien hoe het vorig jaar geïntroduceerde platform Certifeye.nl de problematiek tackelt.
NAAR INSCHRIJFFORMULIER & OVERZICHT WORKSHOPS

Lees: Certifeye lost simpel en praktisch het probleem certificaatbeheer op


Rapporteren vanuit uw kwaliteitssysteem

consultants ManualMaster
Peggy VogelsangsRogier JanssenDe module WebForms maakt het mogelijk om formulieren te ontwerpen, deze een route door de organisatie af te laten leggen en op basis van de opgehaalde gegevens rapportages te maken. Steeds meer bedrijven passen WebForms toe voor bijvoorbeeld de verbetercyclus, risicoinventarisatie, klachtenregistratie, management of change, maar ook voor het aanmaken van formulieren voor verlofaanvragen, schademeldingen, etc. Maak kennis met de geavanceerde mogelijkheden van WebForms en ervaar hoe eenvoudig je een formulier maakt en van een route voorziet.
NAAR INSCHRIJFFORMULIER & OVERZICHT WORKSHOPS


Kijk op Gorcum

een kennismaking
Gorinchem herbergt als vestingstad veel historische cultuurschatten.Met Kijk op Gorcum besteden we aandacht aan de grootste vestingstad van Nederland. Onder begeleiding van een stadsgids maakt u kennis met de cultuurschatten van de stad. Absolute dieptepunten van deze ‘geen workshop, maar een kennismaking’ zijn de verhalen over de laatste heksenverbranding die in1608 in Gorinchem plaatsvond en de tragedie van de Martelaren van Gorcum. Erg leuk dus ;-)!!!
NAAR INSCHRIJFFORMULIER & OVERZICHT WORKSHOPS


Meld u aan voor een workshop

Drie locaties
Net als vorig jaar is ons congres verspreid over drie locaties die op loopafstand met elkaar zijn verbonden: Theater Peeriscoop, de ULO – centrum voor cultuur, ondernemen en samenleving en de Bank van Noppes.
Met heel veel voldoening en plezier kijken we terug op ons eerste congres, dat we in 2017 organiseerden in het kader van het 25-jarig bestaan van ManualMaster. En dat deden de congresgangers ook, zo valt te concluderen uit hun reacties.

Ons congres biedt kwaliteitsprofessionals een prachtige gelegenheid om kennis en ervaring te delen.

Lees: ManualMaster Congres levert waardevolle kennis op.

ManualMaster User Competition
Vorig jaar hebben we de ManualMaster User Competition (MUC) geïntroduceerd. Deze strijd om als kwaliteitsprofessionals van elkaar te leren, leverde bijzondere resultaten en reacties op. Daarom krijgt de MUC dit jaar een vervolg. De MUC vindt dit jaar plaats op het ManualMaster Congres. Aan het einde van de dag weten we wie zich Master 2018 mag noemen en de felbegeerde MUC-Trofee mee naar huis neemt.

Lees ook: Kwaliteistssystemen MUC-deelnemers van hoog niveau

 

ManualMaster Congres

ManualMaster Congres 2017.