Contact

Haal meer uit ManualMaster via uw mobiele telefoon en tablet

Blog · 26.05.2016 · door Johan de Rooij

ManualMaster Webapp voor mobiel

Zo ziet ManualMaster er op uw mobiele telefoon uit.

Documenten, processen en formulieren bewerken in MS Office en presenteren op intranet via PC, mobiele telefoon of tablet, dat is waar ManualMaster voor staat. Maar hoe werkt dat eigenlijk op een mobiele telefoon of tablet? Kan dat met alle toestellen? En hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers mobiel bij de juiste informatie kunnen komen. ManualMaster biedt uitkomst.

Onze software herkent het mobiele apparaat waarmee een intranetpublicatie wordt bekeken. Automatisch wordt overgeschakeld naar een layout die geschikt is voor telefoon en tablet. Zo worden knoppen getoond die eenvoudig met een vinger te bedienen zijn. U beleeft de app alsof u met een gewone app werkt.

Door gebruik te maken van HTML5 neemt het systeem automatisch de techniek van de mobiele telefoon of tablet over. Zo kan eenvoudig een foto worden gemaakt en een keuzelijstje worden bediend. Alles wordt duidelijk zichtbaar op uw mobiele apparaat getoond.

Formulieren kunnen eenvoudig worden ingevuld op een mobiele telefoon of tablet. Denk aan een schademelding, een ongevallenmelding of een controle. Door het formulier via ManualMaster te openen kunt u direct de benodigde gegevens invullen, een foto toevoegen en het formulier verzenden.

Voordelen

Maak en beheer eenvoudig je eigen WebApp
Zoals gezegd maakt u eigenlijk via ManualMaster uw eigen app. De gebruiker heeft de app op zijn of haar mobiele apparaat, klikt erop en ManualMaster laat de (intranet)publicatie zien in de WebApp. De vormgeving bepaalt u zelf en is makkelijk aan te passen. Wijzigingen in ManualMaster worden direct herkend. Een update uitvoeren is niet nodig.

Haal meer uit ManualMaster met de WebAppAlle functionaliteiten beschikbaar
Ook het benaderen van het ManualMaster dashboard voor nieuw geplaatste documenten en openstaande acties is mobiel mogelijk. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld een document via een mobiele telefoon autoriseren of commentaar leveren op een document met bijlage of foto. Ook kunt u via ManualMaster eenvoudig een eigen meldingsapp maken door een ManualMaster WebForm aan te maken. Gaat u met een mobiel apparaat naar het meldingsformulier, dan zult u dit ervaren als een gewone app.

Op elk apparaat
ManualMaster WebApp werkt op alle denkbare mobiele apparaten. Of u nu via Apple, Android of Windows een publicatie bekijkt, deze zal altijd op de juiste wijze worden getoond. Het maken van een foto werkt op de diverse telefoons en tablets net even iets anders. ManualMaster is hierop ingericht en herkent de verschillende toepassingen.

Eenvoudige installatie
Doordat een WebApp niet meer is dan een snelkoppeling naar een website, is de installatie eenvoudig. De snelkoppeling is zo gemaakt. De installatie kan ook door de IT-afdeling centraal worden uitgevoerd voor alle mobiele apparaten binnen de organisatie.

Veilig en betrouwbaar
U werkt altijd met de laatste versie van de app. Updates van de mobiele telefoon of tablet zitten de WebApp niet in de weg. Er worden geen gegevens op uw apparaat opgeslagen.

Tips

  • Bied alleen informatie aan die ertoe doet. Het is raadzaam om een apart domein aan te maken waarin alleen informatie wordt ontsloten die echt nodig is. Voor dat aparte domein kunt u een eigen mobielvriendelijke startpagina definiëren.
  • Zorg voor een eenvoudige instructie. Verwijs naar de juiste website (url) en laat de pagina toevoegen aan het startscherm van het mobiele apparaat.
  • Zorg voor een formulier dat eenvoudig in te vullen is en dat naam van de melder, datum en tijd automatisch worden ingevuld.
  • Beperk het aantal velden dat ingevuld moet worden.
  • Wijs op de mogelijkheid om een foto of bijlage toe te voegen.
  • Zorg ervoor dat de gebruiker niet hoeft na te denken of het gaat om een schade, ongeval, bijna-ongeval, afwijking, of gevaarlijke situatie. De melding wordt later geclassificeerd.

Meer weten over het gebruik van ManualMaster?
info@manualmaster.com

 

 

Johan de Rooij Gedreven door creativiteit

In 2007 ben ik als Accountmanager Zorg bij ManualMaster begonnen. Nu kan ik als Commercieel Manager een combinatie maken van sales-, marketing- en managementactiviteiten. Zo kan ik mijn creativiteit, enthousiasme en ondernemersgeest optimaal benutten. ManualMaster is een prettig, jong, dynamisch en innoverend bedrijf. Ik voel me erg thuis binnen onze “platte” organisatie: met een enthousiast en vakkundig stel collega’s gaan we continu voor de hoogst haalbare oplossing. Mijn kennis en ervaring in de wereld van software en kwaliteitsmanagement zet ik graag in voor ManualMaster en onze klanten.

Wanneer ik niet aan het werk ben, besteed ik mijn tijd het liefst aan sport en ben ik regelmatig in en om het huis bezig. Daarnaast houd ik van een gezellige avond met vrienden en ga ik graag op reis.

Mijn specialisaties

  • Sales Management
  • Account Management
  • New Business Development
  • Management Team

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888