Contact

Klantnamen op een doorsnee werkdag

Blog · 25.04.2016 · door Johan de Rooij

Dinsdagochtend 06.30 uur.
Langzaam open ik mijn ogen en nog half slapend staar ik naar de witte designradiator; nooit gezien dat er een klein logootje op de zijkant staat: Brugman “Hey zij gebruiken ManualMaster” bedenk ik me. Vlak boven de radiator zie ik wat make-up van mijn vrouw staan en bedenk me dat de kans groot is dat dit van Mondial Cosmetics vandaan komt, ook een klant van ManualMaster. “En de dop van die deodorant, maakte Plasticum die niet?” Leuk dat je dagelijks klanten voorbij ziet komen, zonder dat je daar erg in hebt. Laat ik er vandaag eens beter op letten en kijken wat ik tegenkom.

Leuk dat je dagelijks klanten voorbij ziet komen, zonder dat je daar erg in hebt. Laat ik er vandaag eens beter op letten en kijken wat ik tegenkom.

Nadat ik mijn bed uit ben gesprongen, loop ik eerst naar de keuken en zet de koffiemachine aan, tenminste dat wil ik, maar de oude broodrooster heeft er voor gezorgd dat de aardlekschakelaar eruit is geklapt. In de meterkast zet ik de schakel weer in de goede positie en zie nog net de woorden ABB op de schakelkast staan. Ik plaats een AH koffiepad (Ahold Coffee Company) in de koffiemachine en zet het kopje (Sibelco Europe MineralsPlus) eronder. Ondertussen is mijn kat ook wakker en kijkt mij vragend aan waar zijn ontbijt toch blijft. Ik pak een pakje kattenvoer (verpakt door Amcor) en doe het in een kattenbakje waar het logo van Hill’s Pet op staat vermeld. Op het vlooienbandje van de kat zie ik de letters Beaphar staan. Om hem extra te verwennen zet ik er ook nog wat kattenbrokjes (Iams) naast.

De geur van koffie (en het kabaal dat ik produceer) heeft mijn vrouw ook wakker gemaakt “Koffie?” vraag ik haar, maar ze kiest voor een glaasje water (onderzocht door Aqualab Zuid), in de spoelbak zie ik de letters Reginox staan. Ook de kinderen komen nu de keuken in gelopen, waarmee de ochtend-hectiek compleet is. Gelukkig bekommert mijn vrouw zich over hun ontbijt. Ik neem twee boterhammen (Bakkersland) en smeer op beide boterhammen een beetje boter (Smilde Foods), één met kaas (DOC Kaas) en één met achterham (Pauli). De kinderen proberen bij hun moeder of ze dit keer de frikadellen (J.A. ter maten) van gisteravond als ontbijt mogen, maar mijn vrouw gaat voor een boterham met Groninger leverworst (Vleesbedrijf Huls).
“Wil jij de bak nog even buiten zetten?” vraagt mijn vrouw en ja hoor daar verschijnen de logo’s van Circulus en de Meerlanden op mijn netvlies. Ik beantwoord bevestigend en beweeg mij gehaast naar de badkamer om eerst te douchen en me aan te kleden.

“Jongens we gaan!” roep ik naar boven, waarop de kinderen naar beneden stormen. Ondertussen doe ik nog even een tabletje (verpakking van Kompak) in de vaatwasser, “Doe de groeten aan je vader” zegt mijn vrouw, waarop de kinderen direct aanhaken: “Ga je naar opa?”. Ik leg de kinderen uit dat ik eerst ga werken en dan een kort bezoekje breng aan opa in het ziekenhuis. “Zeg tegen je vader dat het meisje van de thuiszorg een brief van de GGD voor hem om tafel heeft gelegd”, geeft mijn vrouw nog even mee. Ik pak nog snel een appel (geïnspecteerd door KCB, gedistribueerd door The Greenery) uit de fruitschaal, een paar Smaek! cherrytomaatjes van Smeding, grijp mijn aansteker (Swedisch Match) van de keukentafel en haast me de deur uit.

De kinderen springen in de auto en voordat ik naar mijn werk rijd, zet ik ze af bij de voorschoolse opvang Kinderopvang Bubbels. Naast het kinderopvangcentrum staat een groot bord van BAM, die laat zien dat er nog gebouwd wordt in Nederland. Direct achter het bord zie ik een auto van Bruil en Cofely staan. Naast de bouwput staat een opgeleverde woning met opvallend mooie dakpannen van Monier.
Op naar kantoor. Ik heb niet door dat er in mijn auto tientallen ManualMaster-klanten zijn verstopt, zoals bijvoorbeeld de gecoate scharnieren van Impreglon, motorcooling van Modine, de lak van Motip Dupli, enkele plastic onderdelen van Plalloy en aramide van Teijin Aramid en velerlei materialen die door Ten Cate en BASF zijn ontwikkeld.

Onderweg passeer ik Nutricia Advanced Medical Nutrition en hoor ik op de radio een item over DNA-analyses voor de herkomstbepaling van diersoorten in vleesproducten (Silliker), waarbij een woordvoerder van de VanDrie Groep ook aan het woord komt t.a.v. het kalfsvlees in Nederland. Op de andere rijbaan komt een Ambulance van RAV Hollands Midden voorbij, direct gevolgd door een brandweerauto en een vrachtwagen van Bakker Barendrecht. Even later suist er een toestel van KLM over de snelweg, waardoor ik direct moet denken aan KLM Catering Services.

Bij het kantoor aangekomen, open ik de deur en toets de code van het alarm in op het kastje met een sticker van Automatic Signal Rijsenhout. Er ligt een memobriefje (Office Depot) op mijn bureau, of ik CRV even terug wil bellen. Een brief van VIRO, en een pakketje. Ik snijd de tape (Supertape) van de doos door en zie dat de nieuwe ordners (Eska Graphic Board) er zijn. Ik pak eerst even een bakje koffie uit de automaat (Douwe Egberts) en begin met het doorspitten van mijn e-mail.

De tijd vliegt voorbij en voordat ik het weet is het 12.00 uur. In mijn agenda zie ik om 13.00 uur een afspraak staan, dus tijd om weer in de auto te stappen. Op snelweg houd ik bij het UMC Utrecht links aan. Onderweg krijg ik een sms dat ik morgen bij de tandarts wordt verwacht. Bij een tankstation parkeer ik mijn auto naast een vrachtauto van DSV en haal een bakje koffie (dit keer een koffieautomaat van Animo) en een broodje van Delifrance.

Aangekomen bij mijn afspraak, stort ik een paar Euro (Koninklijke Nederlandse Munt) in de parkeerautomaat en ga naar binnen. Bij de receptie geef ik aan voor wie ik kom en plaats me in de wachtruimte, waar ik een stapel tijdschriften en boeken zie liggen. Ook het boek ‘Veilig werken langs de weg’ van IPC de Groene Ruimte en een uitgave over ‘De kracht van duurzaam veranderen’ (Search). Mijn afspraak komt me snel ophalen en ik word begeleid naar een vergaderruimte, waar ik een demonstratie van ManualMaster mag verzorgen. Naast de koffie ligt een suikerzakje (Van Oordt) en ik krijg een stukje chocolade aangeboden; dat zou wel eens bij ADM COCOA vandaan kunnen komen. Na de demonstratie spring ik weer in mijn auto om mijn vader te bezoeken in het ziekenhuis (MCA Gemini Groep).

Onderweg haal ik een container van COSCO en vrachtauto’s van de Bakker Groep, Denkavit, Xenos en De Heus Diervoerders in. Aangekomen in het ziekenhuis haal ik nog even een bos bloemen en moet direct aan BKD denken. Bij de deur merk ik een wandhouder met desinfecterende zeep van Medica Europe op. Mijn vader komt net uit de operatiekamer en de warmtedeken (Medifort) ligt nog aan zijn voeteneinde. In de kamer staat een Nexfin: de hartmonitor van BMEYE en een instrument waar het logo van Dräger op te zien is. Naast het bed hangt een bloedzakje (Medistad en Sanquin). Gelukkig gaat het uitstekend met mijn vader en na een goed gesprek, beweeg ik me weer huiswaarts. In de hal valt mijn oog op een rolstoel waar een gele sticker van Beenhakker op zit en zie ik een doos met Tena slibs staan.

Een tijd lang rijd ik achter een busje van Imtech, een auto van INR Trombosedienst en een busje van KBBL. En ik herken diverse (vracht)auto’s met een sticker van SGS op de achterzijde. Op de terugweg rijd ik even langs de apotheek om medicijnen voor mijn vader op te halen. Bij de balie signaleer ik een doosje BROXIL (ACE Pharmaceuticals). Thuisgekomen, ruik ik direct dat het avondeten al gereed is. Lekker, we eten Spareribs, gehaald bij de supermarkt maar afkomstig van BBS Food, gekruid met Verstegen Spices. Uiteraard met patat van McCain en Heinz Ketchup (verpakt door Ardagh) of wat mayonaise (Adriaan Goede) het etiket is weer van Geostick. Mijn vrouw heeft haar best gedaan en heerlijke asperges geserveerd (Limseeds), met een eenvoudige handomdraai maak ik de pot appelmoes van Hak open. Eén van de kinderen heeft liever een hamburger (Polskamp Meat) dan de spareribs, dus ook daar is voor gezorgd.

Na het eten verwerk ik mijn afspraak van vandaag en stuur ik de nodige aanvullende informatie na, waarna ik mij naar de tennisbaan snel. Om 21.00 uur kom ik bezweet de baan af, waarna ik direct een AA-tje (United Soft Drinks) nuttig. Thuisgekomen ga ik nog even lekker op de bank zitten met een zak chips (Pepsico) en mijn Ipad (verpakt en vervoert door Flextronics). Op tv volg ik een discussie over het christelijk onderwijs en wordt aan de Gereformeerde Hogeschool Zwolle herinnerd. Er komt een lichte hoofdpijn opzetten door de duizeling aan klantnamen; even een aspirine voordat ik ga slapen, maar als ik het doosje aspirine vastpak, is daar het logo van Bayer Healthcare wat me aanstaart…

Johan de Rooij Gedreven door creativiteit

In 2007 ben ik als Accountmanager Zorg bij ManualMaster begonnen. Nu kan ik als Commercieel Manager een combinatie maken van sales-, marketing- en managementactiviteiten. Zo kan ik mijn creativiteit, enthousiasme en ondernemersgeest optimaal benutten. ManualMaster is een prettig, jong, dynamisch en innoverend bedrijf. Ik voel me erg thuis binnen onze “platte” organisatie: met een enthousiast en vakkundig stel collega’s gaan we continu voor de hoogst haalbare oplossing. Mijn kennis en ervaring in de wereld van software en kwaliteitsmanagement zet ik graag in voor ManualMaster en onze klanten.

Wanneer ik niet aan het werk ben, besteed ik mijn tijd het liefst aan sport en ben ik regelmatig in en om het huis bezig. Daarnaast houd ik van een gezellige avond met vrienden en ga ik graag op reis.

Mijn specialisaties

  • Sales Management
  • Account Management
  • New Business Development
  • Management Team

Neem contact op:

+31 (0)78-6446888